04-08-2017
Fachowe, niezależne i przyjazne jury będzie oceniać fotografie zgłoszone w konkursie pt. „Smaki lata”. Dyrektor obiektu hotelarsko-gastronomicznego, właścicielka cukierni i pasjonat fotografii zachęcają do kulinarno—fotograficznej kreatywności.
Rafał Gucia, Agata Raszewska i Andrzej Juchniewicz tworzą komisję konkursową naszej wakacyjnej zabawy, polegającej na gotowaniu i fotografowaniu. Swoje kulinarne dokonania zgłosiło już kilka osób. Jest o co walczyć. Nagrodą dla zwycięzcy będzie wartościowy sprzęt elektroniczny, przydatny w domu. 31 sierpnia mija termin przysyłania zdjęć. Do podjęcia rękawicy … kuchennej zachęcają także jurorzy.
Trzeba pamiętać, iż warunkiem zgłoszenia danej potrawy/zdjęcia w konkursie jest wykorzystanie „tytułowych smaków”, czyli warzyw i owoców, które dostępne są szczególnie latem. Można zgłosić maksymalnie trzy zdjęcia. Oznacza to, że z różnych ujęć sfotografować można tę samą potrawę lub też wykonać maksymalnie trzy różne gastronomiczne dzieła. Zasady udziału w konkursie i adres do przesyłania zdjęć zawarte są w regulaminie. Istotnym wymogiem jest przesłanie oświadczenia o prawach autorskich.
Trzeba pamiętać, iż warunkiem zgłoszenia danej potrawy/zdjęcia w konkursie jest wykorzystanie „tytułowych smaków”, czyli warzyw i owoców, które dostępne są szczególnie latem. Można zgłosić maksymalnie trzy zdjęcia. Oznacza to, że z różnych ujęć sfotografować można tę samą potrawę lub też wykonać maksymalnie trzy różne gastronomiczne dzieła. Zasady udziału w konkursie i adres do przesyłania zdjęć zawarte są w regulaminie. Istotnym wymogiem jest przesłanie oświadczenia o prawach autorskich.
Tekst: A.Zawodzińska
Opr.graficzne: M.Michel
Opr.graficzne: M.Michel